NASA ka zbuluar një foto mahnitëse të Venusit të realizuar nga Parker Solar Probe nga 7.693 milje larg. Anija kozmike, e cila ka për qëllim të studiojë diellin dhe të zbulojë disa nga misteret e tij, mori një imazh mahnitës që tregon një anë të papritur të fqinjit tonë planetar.

Instrumenti WISPR i anijes kozmike po merrte në mënyrë aktive imazhe gjatë fluturimit dhe kapi natën e Venusit. Vijat e ndritshme që shihen në imazh janë rezultat i pluhurit hapësinor dhe rrezeve kozmike ose grimcave të ngarkuara që reflektojnë rrezet e diellit.

Pjesa e errët në qendër të figurës njihet si Afërdita Terra, rajoni më i madh i malësisë në Venus. Arsyeja që duket kaq e errët në imazh është për shkak të temperaturës së saj më të ulët rreth 30 ° C, më e ulët se zonat përreth. “WISPR kapi në mënyrë efektive emisionin termik të sipërfaqes Venusiane”, tha anëtari i ekipit, Brian Wood.