Vazhdimisht, nga viti 2001,sot ne mënyra perkushtimore u perkujtuan te masakruarit nga qielli dhe toka vendoret e te gjitha moshave,nga Ergjani femije deri te mosha 70 vjecare. Eshte masakra ma e rende ne ketë vise e kryer me paramendim nga institucionet e larta te IRMJ-se,qe vepruan se bashku duke bere një hakmarrje klasike ndaj popullatës vendore e cila fajësohej se strehonte UCK-istet. U shkaktua plaga ma e thelle, be hakmarrjen barbare,nga ata qe e kishin humbur luftën,me qellim te dyfisht: Te mbroj institucionet dhe te bindin popullaten. Kjo masakër u ngjason atyre te bëra gjate shekullit te kaluara dhe ne fillimin e ketij shekulli ne gjithë hapësirat shqiptare,si asaj te Recakut, te Sllupcanit, te Porojit te Tetovës, të Kërcoves dhe te tjera. Nga vendoret u përkujtuan nga ata qe kishin përjetuar tmerret. Nga te ardhurit u vendosen trëndafila dhe u than te pathënat deri me sote, duke veçuar mizorit, mohimet e vlerave kombëtare, nga institucionet, individ te papërgjegjshëm te cilët provokojnë dhe bejne ndasi te thella. Shume shpejte, gjate vjeshtes,shqiptaret do te shprehen qarta e sakt, lidhur me te drejtat e tyre, barazin, perspektiven!