Tetova sot ka humbur njërin ndër intelektualët që la shenja në arsimin tetovar, në jetën publike dhe në gazetarin shqiptare në Maqedoni.

Enver Shala pas mbarimit të shkollës normale, ka vazhduar punën si arsimtar në shkollën fillore të fshatot Dobrosht.

Prej vitit 1980, i ndjeri Shala ka punuar edhe si gazetar në ditoren Flaka.

Poashtu si i ri ka qenë aktiv e SHKA “Xheladin Zeqiri”.