Linja ajrore Japan Airlines (JAL) ka vendosur që të heqin nga shprehjet e përdorimit fjalët “zonja dhe zotërinj”, pasi kanë vendosur që të përdorin fraza neutrale gjinore si “vëmendje të gjithë pasagjerët” ose referenca përgjithësuese si “të gjithë”. Sipas mediave japoneze kjo do të ndodh në mënyrë që të mos bëhen ndarje gjinore mes qytetarëve.

JAL nuk është e vetmja linjë ajrore që e ka ndërmarr këtë hap, pasi vjet ishin Canada Airlines dhe EasyJet, të cilat i kanë miratuar përshëndetjet neutrale vitin e kaluar. Ndërsa në nujë deklaratë për mediat ndërkombëtare JAL tha se do që të krijojë një atmosferë povitive për të gjithë klientët.

“Ne jemi zotuar të mos diskriminojmë bazuar në gjininë orientimin seksual, identitetin gjinor ose atributet e tjera personale,”

Ndërkohë që ky ndryshim do të vijë si fillim vetëm për njoftimet që do të jepen në gjuhen angleze.