Facebook-u, WhatsApp dhe Instagram janë jashtë funksionit. Përdoruesit e këtyre rrjeteve sociale po raportojnë një sërë problematikash. Përdoruesit e këtyre rrjeteve sociale, si duket e kanë të pamundur që të marrin apo dërgojnë mesazhe. Instagram tregon një gabim serveri ndërsa Facebook gjithashtu ka probleme për përdoruesit që përpiqen të logohen apo identifikohen. Uebfaqja, Down Dectector tregon probleme me të gjitha aplikacionet në të gjithë botën.