Prania e grimcave të PM10 në ajër në Shkup, në dy ditët e fundit ka tejkaluar pragun prej 100 mikrogramë për metër kub.

Nga Qyteti i Shkupit rekomandojnë që të shmanget përdorimi i automjeteve, sa më shumë që të jetë e mundur, dhe nëse automjetet përdoren, të organizohet që disa njerëz të voziten me një veturë, të përdoret transportin publik, në orët e natës mos të rihet në hapësira të hapura, për ngrohjen e shtëpive për të mos përdorur materiale nga mbeturinat, mjetet e djegieve me dru duhet të përdoren dhe mirëmbahet sipas udhëzimeve të prodhuesit, rregullisht të pastrohen oxhaqet, të respektohet ndalimin e furnizimit të mallrave në zonën e qendrës së qytetit në periudhën në përputhje me miratimet e lëshuara nga Qyteti i Shkupit.

Artikulli paraprakPlani, me tren deri te aeroporti ndërkombëtar i Shkupit
Artikulli tjetërLigji për përdorimin e gjuhëve, Kekenovski ngre nismë në Gjykatën Kushtetuese