Në Greqi ka 4 milionë shqiptarë me origjinë të pastër arvanite dhe arbëreshe”. Kjo është deklarata që bën gazetari Rafael Floqi në një material për Arvnitasit të shfaqur në televizionin e shqiptarëve të Amerikës, AlbTV USA.

Ai tregon historinë e asimilimit të shqiptarëve në Greqi duke iu referuar dokumenteve, librave dhe studimeve të shqyrtuara nga historiani Arben Llalla. Për të pasur një pasqyrë më të gjerë të shqiptarëve që njihen si grekë në Greqi ndiqni materialin e mëposhtëm.

VIDEO:

Artikulli paraprakAnita Haradinaj për humbjen e jetës së djalit të Dacit: Arian bre djalë, shumë na mërzite!
Artikulli tjetërApeli drithërues: Nuk dua që motra të rritet si u rrita unë, në shkollë të gjithë hanë vetëm unë jo