I nxehti i këtyre ditëve nuk i pengon reshjet e borë në Itali.

Një fenomen i pazakontë i natyrë ka ngjasë së fundi ku në kulmin e nxehtësisë dhe në mesin e verës ka rënë botë. Bora ka rënë saktësisht në zonën e Dolmitit dhe Marmoladas, në lartësinë 3 mijë e 300 metra mbi nivelin e detit.

Meterologët shpjegojnë se këto ngjarje janë të lidhura me paqëndrueshmërinë që del nga kontrastet midis ajrit të freskët të Atlantikut dhe ajrit të ngrohtë të pranishëm në territorin italian, rezultatet e të cilit mund të duken të dukshme dhe të habitshme në të njëjtën kohë.