Një valë e të nxehtit afrikan me një mot stabil me diellë dhe thatësira do të përfshijë Maqedoninë e Veriut gjatë muajit korrik.

Meteorologu Sllavço Popovski përmes disa portaleve ka paralajmëruar se në fillim të muajit pritet rritja e temperaturave mbi 30 gradë celsius, gjegjësisht në shkallën prej 30 – 39 gradë, ndërsa në disa zona të vendit temperatura do të shkojë mbi 40 gradë.