Numri i viktimave që kanë pësuar në përmbytjet dhe shembjet e dheut në pjesët qendrore dhe perëndimore të Japonisë u rrit në 204 persona, kumtoi policia.

Si të zhdukur rezultojnë më shumë se 60 njerëz. Ky është numri më i madh i viktimave në përmbytjet në Japoni nga viti 1953. Atëherë në ishullin Kjushu e humbën jetën e humbën 759 njerëz, ndërsa mbi 450.000 persona mbetën pa çati mbi kokë.