Në vendkalimin kufitar Tabanoc ka rritje të frekuencës së automjeteve dhe duhet të pritet rreth 30 minuta për dalje nga vendi.

Siç informon LAAM, në vendkalimet e tjera kufitare nuk ka pritje më të gjata nga ana e kufirit të Maqedonisë.

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet pa pengesa dhe nëpër rrugë të lagështa. Intensiteti i qarkullimit në akset rrugore jashtë mjediseve të qyteteve është mesatar.