Në UT u promovua revista studentore “Përtej”(Foto)

Studentët e Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe të Universitetit të Tetovës, sot e promovuan
numrin e katërt me radhë të revistës studentore “Përtej”. Kjo revistë është e ndarë në disa rubrika, me
tema të caktuara, ku gjithsecili student mund ta gjejë veten.
Redaktorja e kësaj reviste, studentja Melek Sulejmani tha se në këtë revistë studentore
albanologjike janë të përfshira tema nga gjuha dhe letërsia, proza të shkurtra, poezi, ese ,mendime,
studime e intervista. Të gjitha këto ngjallin interes dhe dëshirë për t’u lexuar edhe nga studentët e
drejtimeve të tjera.
Ndërsa dekani i Fakultetit Filologjik, Prof. Dr. Berton Sulejmani, në fjalën e tij u shpreh se
angazhimi i stafit akademik është që të mbështesë iniciativat e studentëve me të gjitha mundësitë dhe
kapacitetin dhe shtoi se ky eveniment paraqet një mundësi të shkëlqyeshme për studentët që para publikut
ta promovojnë veten, fakultetin dhe universitetin.
Mbështetjen e tyre në promovimin e kësaj reviste e ka dhënë edhe Parlamenti Studentor i UT-së,
me ç’rast kryetari, Islam Imeri theksoi se do t’i përkrahin gjithmonë studentët në nisma të këtilla dhe
sipas tij kjo revistë me vlera e ka pasur dhe do ta ketë gjithmonë mbështetjen e Parlamentit Studentor,
edhe në vitet e ardhshme.
Në emër të profesorëve të Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe, të cilët i kanë mbështetur
vazhdimisht studentët, foli Mr. Sc. Vjollcë Berisha. Ajo tha se ndjehet tepër e kënaqur që studentët tanë
janë në gjendje të bëjnë një revistë të këtillë, kaq të kompletuar, sepse i ka të gjitha rubrikat që i duhen një
reviste letrare.