Intensiteti i komunikacionit në drejtimet rrugore jashtë mjediseve urbane është rritur. Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë së Veriut nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi, përveç në vendkalimin kufitar Bogorodicë, ku pritet rreth 30 minuta, informojnë nga LAMM.

Për shkak të shembjeve në rrugën Koçani – Makedonska Kamenica afër fshatit Istibanja, trafiku po zhvillohet në një korsi.

Trafiku në rrugët shtetërore pa zhvillohet pengesa, në rrugë të thata