Drejtoria doganore sot në ora 13:00 në vendkalimin kufitar Bogorodica do të bëjë ndërrimin e tabelës. Do të hiqet tabela me mbishkrimin Republika e Maqedonisë dhe do të vendoset tabelë me emrin e ri të shtetit “Republika e Maqedonisë së Veriut”.

Paraprakisht Qeveria njoftoi se Republika e Maqedonisë sot edhe formalisht e ndërroi emrin nga Republika e Maqedonisë në Republika e Maqedonisë së Veriut.