Sipas anketës së fundit e realizuar nga ana e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) edhe njëherë ka nxjerrë BDI-në fituese absolute.

Nëse zgjedhjet parlamentarembahen sot, BDI sërish fiton bindshëm karshi të gjithë partive politike shqiptare.

BDI mbetet parti më stabile në elektoratin shqiptarë edhe atë që nga gushti i vitit 2017 e deri në gusht 2018 ka besueshmëri prej 7 përqind.

Në anketën e fundit partitë politike shqiptare si Aleanca dhe BESA kanë rënje drastike. Aleanca e Ziadin Selës ka rënje nga 5 përqind në 2 përqind që do të thotë më shumë se gjysma e elektoratit i kanë ikur.

Ndërsa BESA e Bilall Kasamit është zhdukur fare nga 4 përqind në 1 përqind. BESA e Afrim Gashit dhe PDSH-ja e Menduh Thaçit mbeten të njetat me nga 1 përqind.