Mbledhja e parë e Komisionit të përbashkët ndërqeveritar mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë do të mbahet nesër konform obligimeve të cilat dalin nga Marrëveshja për fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim nënshkruar mes dy vendeve në gusht 2017.

Me Komisionin siç informojnë në MPJ do të bashkëkryesojnë ministri për punë të jashtme Nikolla Dimitrov dhe ministrja e jashtme e Republikës së Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva.

Në kuadër të programit të Komisionit ndërqeveritar siç informojnë nga MPJ janë paraparë takime bilaterale të ministrave Dimitrov dhe Zaharieva si dhe takime të homologëve të resorit të ekonomisë, mbrojtjes, pushtetit lokal, arsim dhe shkencë, transport dhe lidhje ku do të flitet për progresin e arritur në bashkëpunim në këto sfera, pas nënshkrimit të Marrëveshjes për fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim, ndërsa do të bisedohet edhe për aktivitetet dhe projektet ardhshme.