Qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Kosovës, Serbisë, Malit të Zi dhe Bosnje-Hercegovinës nga muaji korrik do të mund të bisedojnë me njëri-tjetrin me çmime shumë më të lira. Shërbimet e roamingut do të ulen për 70%.

Ajo që ne po insistojmë është t’i shmangim këto procedura të gjata në një periudhë tranzitore, teksa operatorët i zbatojnë ato mekanizma, të përcaktojmë çmimet fikse që do të ulin tarifat nga 70 deri në 80%”.- tha Sasho Dimitrioski – drejtor i AKE.

Përndryshe, qëllimi përfundimtar është që në korrik të vitit 2021 shërbimet e roamingut të shfuqizohen plotësisht dhe të paguhet si trafiku vendor, siç është rasti në Evropë. Sa i përket zvogëlimit të çmimeve me Greqinë fqinje, ka shumë të ngjarë që kjo të ndodhë – jo këtë verë, por deri në fund të vitit.