Në përputhshmëri me procedurat ekzistuese dhe rregullores për furnizim të energjisë elektrike të cilat duhet të implementohen nga furnizuesi i përgjithshëm deri të premten duhet të mësohet edhe çmimi i ri i energjisë elektrike.

Çmime shokuese nuk presin të ndodhin nga KRRE-ja, as zv/kryeministri Koço Angjushev nuk pret të ndodh diçka e tillë.

Nëse qytetarët do të paguajnë çmime më të lira të energjisë apo më shtrenjtë në Gusht, do të mësohet pasi të hapen ofertat për tenderim nga furnizuesi i përgjithshëm me energji elektrike.