Zëri i të rinjve ende nuk po dëgjohet në Maqedoni. Sipas një hulumtimi të një grupi të organizatave për Ballkanik Perëndimor, të rinjtë në institucionet shtetërore në vend përfaqësohen me vetëm 4 %, për dallim nga vendet e BE-së, ku kjo shifër arrin mbi 33 %.

Indeksi që është shtjelluar në kuadër të këtij projekti tregon se në 2-3 vitet e fundit në Maqedoni të rinjtë janë të harruar, shumë vështirë qasen deri tek institucionet dhe sa më shumë vendosin të largohen nga vendi- deklaroi Marjan Ickoski- Mlladiinfo Internacional.

Përfaqësuesi i qeverisë Gjorgji Tasev tha se qeveria po mundohet me çdo mënyrë të mbaj rininë në vend duke shtuar se në fazë finale është përgatitja e draft tekstit për ligjin për mbrojtjen e të drejtave të të rinjve.

Ne si qeveri mbetemi të përkushtuar në vizionin e të rinjve dhe i mbështesim në çdo aspekt. Pikërisht ambiciet e tyre për ti shpërndarë vlerat e reja mund të jenë kontribut drejt Evropës- tha Gjorgji Tasev- përfaqësues i qeverisë.
Niveli i të rinjve të papunësuar në Maqedoni në vitin 2017 ishte më i larti prej vendeve të Ballkanit me 39.2%.

evn