Me reformat në Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim do të përfundojnë mundësitë për qasjet e nxitura nga interesat klanore, e aq më shumë për proceset e motivuara mbi baza etnike është shprehur zv/ministrisë i policisë Agim Nuhiu në emisionin “Mikrofoni i hapur” në Radio Shkupi.

Ai shtoi se inspektorët e DSK-së nuk duhet dhe nuk do të kenë autorizime policore.