Leyla Tanlar është një aktore shumë e dashur nga kinematografia turke.

Me rolet e saj arriti të bëhet tejet e njohur si për publikun turk ashtu edhe në atë të huaj.

Në publikun shqiptar ajo u bë e njohur me rolin e ‘Xhansusë’ në serialin shumë të pëlqyer, ‘Paramparca’.
Pas serialit duket se ajo ka ndryshuar shumë dhe mezi po njihet që është ajo.