Në periudhën e ardhshme, Maqedonia do të përpiqet të mbajë dhe të rrisë investimet e huaja, në mënyrë që të krijojë vende të reja pune.

Jovan Despotovski, drejtor i TIDZ në Tv Telma, tha sonte se katër kompani kanë njoftuar tashmë zgjerimin. Ai tha se të dhënat për numrin e punëtorëve në zona në vitin 2020 krahasuar me vitin 2019 treguan se janë të qëndrueshme, edhe pse jemi në një kohë pandemie.

“Masat burojnë nga dialogët, veçanërisht ato në lidhje me investimet e huaja në vend,” tha Despotovski.

Ai thotë se përmes investimeve nuk duhet të krijojmë varfëri sistemike. Përkundrazi, ai thotë se punëtorët duhet të jenë të kënaqur me pagat. Despotovski tha se kushtet për të investuar në zona janë të njëjta si për kompanitë vendase ashtu edhe për ato të huaja.

“Ne kemi nevojë për teknologji më të mirë, nuk po them se duhet të kemi robotë menjëherë”, tha Viktor Mizo, kryetar i Shoqatës së Kompanive të Huaja me Prodhim të Avancuar Teknologjikisht, në Tv Telma sonte.

Mizo tha se është shumë keq nëse kemi kompani që janë këtu, dhe po bëjnë ikin e bëjnë riinvestime në rajon.