Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në një konferencë për shtyp paralajmëroi fillimin e procedurës së parakualifikimit për dhënien e koncesionit për përdorimin e ujit për prodhimin e energjisë elektrike nga hidrocentralet e Cërna Rekës. Kjo përfshin projektimin, financimin, ndërtimin, menaxhimin, mirëmbajtjen dhe përçimin e energjisë elektrike nga hidrocentralet Çebren me digën Orlov Kamen si dhe menaxhimin e hidrocentralit ekzistues Tikvesh të vendosur në Cërna Rekë.

Vendimi për fillimin e procedurës është marrë me propozimin e Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, si ministri resore përgjegjëse për organizimin e punës për përgatitjen dhe zbatimin e procedurës së dhënies së koncesioneve.

Ndërtimi i hidrocentralit Çebren do të thotë investim në ardhmërinë e sigurtë energjetike të Maqedonisë së Veriut dhe në…

Publiée par Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor sur Jeudi 20 février 2020