OnePlus ka vendosur të jetë forca shtytëse prapa 5G – por kjo nuk do të thotë që ju nuk do të jeni në gjendje të blini një version 4G të OnePlus 7 në vitin 2019.

CEO i OnePlus, Pete Lau, i konfirmoi TechRadar-it se kompania ka në plan të lëshojë një variant 4G të telefonit të tyre së bashku me versionin 5G, për ata që nuk duan mbështetje për lidhjen e internetit të gjeneratës së ardhshme, përcjell Telegrafi.

“Për shkak se 5G do të jetë e fokusuar për një pjesë të vogël unike entuziastësh, ne do të kemi një produkt 4G të zhvilluar dhe të disponueshëm paralelisht,” Lau tha për TechRadar-it në Qualcomm Snapdragon Summit 2018.

Çmimi i telefonit do të jetë më i shtrenjtë sesa që kemi parë nga kompania, me Lau duke thënë “parashikimi im është se kostoja do të jetë mes $ 200 dhe $ 300 më e lartë për pajisjen 5G. Kjo nuk është domosdoshmërisht një problem për përdoruesit tanë pasi [5G] është ajo që ata duan.”

“Ne kurrë nuk kemi dashur të bëjmë një produkt më të lirë për hir të të qenit më i lirë. Ka qenë më shumë një kalim i modelit unik të biznesit,” shtoi Lau.

Lëshimi i një versioni 4G të telefonit të ardhshëm së bashku me telefonin më të shtrenjtë 5G do të lejojë që kompania të mbetet konkurruese, ndërsa gjithashtu të ofrojë lidhjen e ardhshme të internetit për ata që e duan atë.

Lau beson fuqishëm se inovacioni 5G është një gjë që ndjekësit e brendit duan së shpejti, kështu që kjo është arsyeja pse OnePlus po shtyn përpara misionin e saj për të lansuar një telefon 5G në shitje.