Një shkëputje nga kujdestaria për të shkuar në Çegran ku pata nderin të kem fjalë përshëndetëse në manifestimin për shënimin e 20 vjetorit të Kampit të Çegranit.

Kamp në të cilin u vendosën 60 mije motra dhe vllezër nga Kosova viktima të politikës së pastrimit etnik dhe gjenocodit të 1999-tës.

Sot, 20 vjet më pas kur çlirimtarët ende po sfidohen këndej dhe andej kufirit, me përulësi shpreha respektin tim për banorët e Çegranit dhe Forinës të cilët asokohe hapën zemrat dhe dyert e shtëpive të tyre për motrat dhe vëllezërit e tyre. Sheshi i emruar “Kosova” në Çegran meriton përmendore dhe muze për tu bërë vend pelegrinazhi për mos ta haruar kurrë!