Në një intervistë për Alsat, Osmani theksoi se në 2019 do të ndodhin 2 procese të rëndësishme, ndryshimet Kushtetuese dhe marrja e datës për bisedime me BE-në.

Duke folur për ligjet reformuese dhe amnistinë e cila mund të përbëjë pengesë, Osmani u shpreh optimistë në mirëkuptimin e Brukselit duke e cilësuar Ligjin për amnistinë e 27 prillit si ligj në funskion të procesit.

Lidhur me zhvillimet në BE-, Osmani theksoi se Romaninë si vend kryesues e presin dy cështje të rëndësishme, zgjedhjet në Parlamentin Evropian dhe cështja e Brexit-it. – u shpreh Bujar Osmani, Zëvendëskryeministër për Çështje Evropiane.