Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot është deklaruar në lidhje me qëndrimin e Lëvizja BESA me kryetar Bilall Kasami dhe Aleanca për Shqiptarët me kryetar Ziadin Sela, për kushtëzimin e votës “për” ndryshimet kushtetuese sipas Marrëveshjes së Prespës.

“Ka dyshime për një dorë të fshehur, gjatë ditëve të fundit në këtë proces. Nuk dua të them se shqiptarët janë pjesë e kësaj dore të fshehur, të cilët tentojnë ta komprometojnë këtë proces, por nganjëherë, nga mosgjetja, nga mospasja e një eksperience të mjaftueshme, ndodh që të krijoni një perceptim të tillë.

Shërbimi më i keq që mund t’ia bëni shqiptarëve, është të prezantoni para botës se shqiptarët janë duke e bllokuar procesin integrues. Nuk dua të mendojnë ndërkombëtarët që shqiptarët janë duke e bllokuar procesin euro-integrues të Maqedonisë”, tha Osmani.