Zëvendëskryeatri i Qeverisë së Republikës Maqedonisë, përgjegjës për Çështje Evropiane Bujar Osmani,  sot në mjediset e Sekretariatit për Çështje Evropiane e prezentoi planin e ri reformues, Plani 18, para përfaqësuesve të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Maqedoni, të kryesuar nga ambasadori Samuel Zhbogar.

Fillimisht, Osmani u shpreh i kënaqur me zbatimin e Planit 3-6-9, të valorizuar në  njërin nga raportet më pozitive për Republikën e Maqedoninisë, të shoqëruar me rekomandim të pastër dhe të pakushtëzuar të Komisionit Evropian për çeljen e negociatave: “Qeveria është fuqimisht e përcaktuar që të mbajë   agjendën e reformave në ballë të listës së prioriteteve edhe pas përfundimit  të implementimit  Planit 3-6-9 për çka, Sekretariati për Çështje Evropiane mori për sipër hartimin e planit të ri të reformave   për vitin 2018 realizimi të cilit duhet të  përfundoj me daljen e Raportit të ri të Komisionit Evropian në fillim të vitit të ardhshëm” – deklaroi  Osmani, duke theksuar se Plani 18, i cili është ende në fazën e harmonizimit, pritet të kalojë në qeveri javën e ardhëshme, e pastaj për të do të kenë mundësi të deklarohen edhe ekspertët si dhe sektori civil nga të cilët pritet  plotësimi dhe finalizimi i tij.

“Plani 3-6-9 krijoi një bazë solide , për implemenitmin e reformave thelbësore dhe afatgjata që synojnë afrimin e shoqërisë sonë me atë evropjane, ndaj Plani 18 është vazhdimësi logjike e agjendës  reformatore të Qeverisë për koordinimin dhe ndjekjen  sistematike të  zbatimit të këtyre reformave “, tha Osmani,  duke shtuar se plani përfshinë të gjitha vërejtjet dhe sugjerimet e raportit të Komisionit Evropian. Ai ka parasysh edhe  udhëzimet e gjashtë nismave  kryesore të Strategjisë së  Komisionit Evropian.

Zëvendëskryeministri Osmani  kërkoi nga  ambasadori Zhbogar dhe përfaqësuesit e  Delegacionit të Bashkimit Evropian në Maqedoni që edhe ata të kontribuojnë me vërejtjet, sugjerimet dhe komentet e tyre gjatë finalizimit të përmbajtjes së Planit, i cili pritet të miratohet nga qeveria javën e ardhëshme. Pas kësaj Osmani pritet të qëndrojë në Bruksel për të prezantuar këtë plan edhe para  administratës së Bashkimit Evropian

Artikulli paraprakMbesa ia vodhi gjyshit 65 mijë euro, ja ku ndodhi kjo në Maqedoni
Artikulli tjetërEkspertët për emrin: Ivanov nuk guxon ta bllokojë marrëveshjen