Të dy pacientët që iu nënshtruan transplantim të veshkave të shtunën nga një donatorja e ndjerë janë në gjendje të mirë dhe stabile shëndetësore. Klinika e Urologjisë informon se gjendja posoperative dhe funksioni i veshkave të transplantuara janë duke u ndjekur intensivisht.

Të transplantuar janë dy pacientë, një grua 45-vjeçare nga Shkupi dhe një burrë 40-vjeçar nga Kumanova. Të dy pacientët kishin dobësi kronike të veshkave dhe kishin vite në dializë.

Një ekip ekspertësh i urologëve të udhëhequr nga Dr. Sasho Dohçev, Dr. Sotir Stavridis, Dr. Josif Jançullev, Dr, Aleksandar Trifunovski, Dr. Aleksandar Josifov dhe anesteziologia Aleksandra Gavrillovska, si dhe Prof. Goce Spasovski, Dr. Irena Rambabova Bushlletiq dhe Dr. Svetllana Pavlleska nga Klinika e Nefrologjisë.