Katër ushtarë u vranë dhe katër të tjerë u plagosën nga shpërthimi i një bombe në një zonë fisnore të Pakistanit veriperëndimor të premten, thanë zyrtarët.

Zyrtarët e sigurimit thanë se pajisja ishte vendosur në një zonë ku forcat e sigurisë kishin kryer kohët e fundit një operacion kërkimi pas një sulmi të mëparshëm me bomba në anë të rrugës. Talibanët pakistanezë, të ndarë nga talebanët afganë, morën përgjegjësinë për sulmin, sipas Mohammad Khurasani, një zëdhënës për lëvizjen, shumë prej anëtarëve të të cilit janë të vendosur përgjatë kufirit në Afganistan.

Forcat pakistaneze kanë kryer një sërë operacionesh kundër grupeve militante duke përfshirë Talibanët pakistanezë në Vaziristanin e Veriut gjatë viteve të fundit, edhe pse zyrtarët tani thonë se zona është kryesisht e qetë.