Pakistani njoftoi se ka bllokuar aplikacionin TikTok, i cili është në pronësi të Kinës, për shkak të dështimit në filtrimin e përmbajtjes “jo të moralshme dhe të turpshme”.

Ndalimi vjen pas “ankesave nga segmente të ndryshme të shoqërisë”, tha Autoriteti i Telekomunikacionit në Pakistan (PTA) më 9 tetor.

TikTok ishte paralajmëruar më parë që të filtroj një përmbajtje të tillë, por dështoi të respektojë udhëzimet, tha PTA.

Rregullatori shtoi se do të rishikonte ndalimin e tij, në raste se TikTok zbaton ndonjë mekanizëm që do të pastronte përmbajtjen e paligjshme.

TikTok tha se është i vendosur të respektonte ligjin në tregjet ku ofrohet aplikacioni për shpërndarjen e videove.

“Ne kemi qenë në komunikim të rregullt me PTA dhe vazhdojmë të punojmë me ta. Ne shpresojmë të arrijmë një përfundim që na ndihmon të vazhdojmë t’i shërbejmë komunitetit”, tha kompania.

Pakistani njoftoi se ka bllokuar aplikacionin TikTok, i cili është në pronësi të Kinës, për shkak të dështimit në filtrimin e përmbajtjes “jo të moralshme dhe të turpshme”.

Ndalimi vjen pas “ankesave nga segmente të ndryshme të shoqërisë”, tha Autoriteti i Telekomunikacionit në Pakistan (PTA) më 9 tetor.

TikTok ishte paralajmëruar më parë që të filtroj një përmbajtje të tillë, por dështoi të respektojë udhëzimet, tha PTA.

Rregullatori shtoi se do të rishikonte ndalimin e tij, në raste se TikTok zbaton ndonjë mekanizëm që do të pastronte përmbajtjen e paligjshme.

TikTok tha se është i vendosur të respektonte ligjin në tregjet ku ofrohet aplikacioni për shpërndarjen e videove.

“Ne kemi qenë në komunikim të rregullt me PTA dhe vazhdojmë të punojmë me ta. Ne shpresojmë të arrijmë një përfundim që na ndihmon të vazhdojmë t’i shërbejmë komunitetit”, tha kompania.