Kundër marrëveshjes së Prespës dhe të parandalohet kjo gjë për javën e ardhëshme në Athinë pra më 20 janar janë paralajmëruar protesta të dhunshme në sheshin Sintagma.

Organizatorët të cilët janë disa shoqata katër prej tyre përfshirë këtu edhe grekët që jetojnë jashtë përmes kumtesave paralajmërojnë se nuk do të heqin dorë nga asnjë shkronjë prej Maqedonisë.

Mes tjerave ato akuzojnë deputetët si tradhëtarë dhe se historia do t’i përshkruajë si persona që kanë shitur historinë për përfitime personale.