Marrëveshja e Prespës është kombëtarisht e dëmshme dhe bëjmë gjithçka që mundemi që t’i zbusim pasojat negative për prodhimet e Maqedonisë ashtu edhe lidhur me gjuhën dhe kombësinë maqedonase të cilat kanë disa pasoja negative”, thotë zëdhënësi i Qeverisë greke, Stelios Pecas në brifingun e sotëm të rregullt me gazetarët, duke u përgjigjur në pyetjen si Qeveria greke e karakterizon Marrëveshjen e Prespës, lajmëroi korrespondentja e MEDIAL-s nga Athina.

“Kryeministri, siç në Panairin në Selanik në të cilin ishte pyetur, por edhe në kontaktet e tij ndërkombëtare me liderët e vendeve të tjera evropiane, siç ishte në Francë, Gjermani dhe Holandë marrëveshjen e ka karakterizuar si kombëtarisht të dëmshëm dhe bëjmë gjithçka që mundemi që t’i zbusim pasojat negative si prodhimet e Maqedonisë ashtu edhe lidhur me çështjet e gjuhës dhe kombësisë maqedonase që kanë disa pasoja negaitive”, tha Pecas..