Presidenti Stevo Pendarovski mbrëmë dhuroi çmimin “Unazën Inxhinierike 2019” në Muzeun e Artit Bashkëkohor, i cili është jepet për të 16-tën herë për të diplomuarit më të suksesshëm nga fakultetet teknike.
Shkencëtarët dhe inxhinierët e rinj me suksesin, njohuritë dhe aftësitë e tyre, siç tha Presidenti, janë e ardhmja e vendit.

“Njohuria duhet të përmirësohet, sepse vetëm në këtë mënyrë do të jeni konkurrues në tregun e punës globalisht me kolegët tuaj nga Evropa dhe bota. Dëshiroj dhe shpresoj që shumica prej jush të dini dhe përvoja e fituar jashtë do të zbatohet në vend, për të ndërtuar një shoqëri edhe më të mirë për të gjithë”, tha Pendarovski.

Ai vuri në dukje se aplikimi i njohurive të reja në të gjitha segmentet, dhe sidomos në zhvillimin e teknologjisë, është gjithashtu e rëndësishme, sepse vetëm me reforma reale mund të bëjmë përparim në vend.

“Si president do të përpiqem për një qëndrim të përgjegjshëm ndaj sistemit arsimor, të rinjtë duhet të marrin mundësi dhe perspektiva për të realizuar potencialin e tyre dhe të fitojnë njohuri këtu në vendin e tyre dhe përpjekjet tona për të marrë një hyrje më të shpejtë në strukturat euroatlantike dhe hapat që deri më tani janë marrë, janë drejtimi i duhur për të vazhduar të lëvizim”, shtoi Presidenti.

Unaza inxhinierike jepet nga Institucioni Inxhinierik i Maqedonisë dhe Odës së arkitektëve të autorizuar dhe inxhinierëve të autorizuar, nën kujdesin e Presidentit të Shtetit.