Maqedonia e Veriut është shteti i vetëm në Evropë në të cilin ka ndodhur një akt si 27 prilli.

Kandidati i pushtetit për president Stevo Pendarovski akuzoi VMRO-DPMNE-në dhe kandidaten për president Gordana Siljnovska Davkova, se nuk kanë të drejtë të flasin për drejtësinë, përderisa ende nuk kanë guxim, edhe pas dy viteve, ta dënojnë politikisht ose edhe në aspektin njerëzor aktin e 27 prillit.