Mollët konsumohen shumë nga njerëzit pasi kanë përfitime të mëdha shëndetësore.

Kështu ju nuk duhet asnjëherë të hidhni lëvoret e tyre pasi do të keni në trupin tuaj shumë vitamina.

Vitaminat që më përmbajnë lëvoret e mollës janë A dhe C.
Kur ju i keni mjaftueshëm këto vitamina në trupin tuaj atëherë ju do të keni shikim më të mirë dhe një sistem imunitar më të fortë.

Po ashtu vitamina C ndihmon në shërimin më të shpejtë të plagëve.