Prokuroria kroate përfundoi hetimin mbi vetëvrasjen e Slobodan Praljak të dënuar për krime lufte, por hetimi nuk tregoi se si ai mori një “Cyanide”, me të cilën u vetëvra në sallën e gjyqit pas shpalljes së aktgjykimit.

“Praljak kishte menduar për vetëvrasje për një kohë të gjatë”, përfundoi Prokuroria.

Pas vetëvrasjes së Praljakut, ka pasur dyshime se janë kryer dy vepra penale: së pari, cianidi, të cilin Praljak u vetëvra, ku sipas Aktit Hollandez të Medikamenteve, është një substancë e ndaluar dhe e dyta është se dyshohet që Praljak ka pasur ndihmë në përgatitjen e vetëvrasjeve, ka përcjellur televizioni rajonal N1.

Hetimet u përpoqën të zbulonin se si shishja me helm u fut në sallën e gjyqit, prandaj u shqyrtuan videot e marra nga kamerat e sigurisë dhe dëshmitarët, ekzaminimi i hapësirave në të cilat po qëndronte Praljak, si dhe dokumentet dhe bartësit e të dhënave.

Megjithatë, nuk u gjetën indikatorë që do të shpjegonin se si Parljak erdhi deri te helmi.

Praljak bëri vetëvrasje duke pirë cianid më 29 nëntor 2017 në gjykatën e Hagës disa sekonda pasi vendimi i tij për krime lufte më në fund u ratifikua në Bosnjë dhe Hercegovinë në vitet nëntëdhjetë.

Pas kësaj, gjykata ia dorëzoi hetimin vetëvrasjes së Praljakut prokurorisë holandeze

Artikulli paraprakTabanoc, arrestohet shtetasi serb që kërkohej nga Interpoli
Artikulli tjetërSezoni ngrohës për shkupjanët e përfshirë në sistemin e BEG fillon nesër