Loja e shahut ka një kampion të ri botëror.

Magnus Çarles është kampioni më i ri i botës në shah.

Çarkes ka arritur ta fitoi këtë titull pas një loje që zgjati 50 orë.

Ai në finalen e madhe ka mposhtur kundërshtarin nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Fabiano Karuana.

Loja ishte e tensionuar deri në sekondat e fundit të saj, dhe fituesi i saj është përcaktuar pas një ‘lufte’ që zgjati 50 orë.