Guaca e tualetit i largon mbetjet përmes ujit dhe i dërgon në sistem të kanalizimit, por mbeturinat e llojeve të ndryshme, krijojnë kushte jo të favorshme për intervenim.

Hedhja e produkteve të caktuara shtëpiake, në vend që t’i hidhni ato në plehra, mund të bllokojë tubat e kullimit, të kontaminojë sistemin e ujit, ose madje të shkaktojë dëme mjedisore.

Sipas ndërmarrjes së shërbimeve publike American Water, tubat tuaj janë vetëm katër inç në diametër në gjerësinë e tyre, që do të thotë se edhe sendet e vogla, në dukje të padëmshme, mund të shkaktojnë probleme të mëdha në hidraulik.

Marrja në punë e një profesionisti për të bërë zhbllokimin mund të kushtojë mjaft, për të mos përmendur shpenzimet e riparimit të dëmtimit të ujit të shkaktuar nga një tualet i tejmbushur.

Parandaloni një urgjencë hidraulike (dhe një faturë të kushtueshme) me këto këshilla:

Shumë letër tualeti

Jo vetëm që është e kotë, por duke përdorur shumë letër higjienike mund të çojë në çështje të mëdha hidraulike. Për të shmangur këtë probleme, përdorni vetëm ato që ju nevojiten herën tjetër kur të shkoni në banjë.

Topa pambuku ose shtupë

Megjithëse topat e rrumbullakët dhe shtupat e pambukut mund të duken mjaft të vogla për t’u tretur, ato mund të shkaktojnë probleme të mëdha brenda tubave tuaj. Këto produkte pambuku nuk prishen në ujë; përkundrazi, ato kanë tendencë të ndërtojnë tubacione brenda. Sipas Hubbard Plumbing në New York, kjo mund të rezultojë në bllokime dhe madje tuba të përkulur ose të prishur.

Produktet femërore

Tamponët, pecetat higjenike dhe produkte të tjera femërore janë krijuar për të thithur lëng dhe, në disa raste, zgjerohen disa herë më shumë se madhësia e tyre origjinale. Sipas Green’s Plumbing of California, këto produkte mund të fryhen me ujë kur i hidhni dhe bllokojnë tubat që çojnë në sistemin e kanalizimeve ose septike, duke bërë që uji i tualetit të rikthehet dhe të derdhet. Për të qenë të sigurt, hidhni gjithmonë produktet femërore në plehra.

Flokë

Hedhja e flokëve poshtë gypit mund të shkaktojë probleme më të mëdha më vonë, thonë ekspertët në American Water. Flokët tentojnë të ngjiten në pjesën e brendshme të tubave, duke çuar në ndërtimin dhe bllokimin me kalimin e kohës.

Cigaret

Cigaret janë një artikull tjetër i mbeturinave që mund të futin kimikate potencialisht të dëmshme në sistemin e ujit. Pas shuarjes së sigurt të tyre, hidhni cigaret në plehra.