Pesë faktorët e rrezikshëm që ju çojnë drejt divorcit

Është vërtet e vështirë për të krijuar një familje. Ju do të përballeni me konflikte, krizë, dyshime dhe kjo është normale. Nëse reagoni drejt, do të kuptoni përfundimisht se nuk është tragjedi, por një nivel i ri në marrëdhënien tuaj. Ne duam që numri i familjeve të lumtura të rritet. Kjo është arsyeja pse po ju tregojmë faktorët e rrezikshëm që mund të rrënojnë një martesë. Cilët janë dhe si mund të përballeni me to!

Vendime të nxituara lidhur me martesën
Shkencëtarët që punojnë në Universitetin e Utah pretendojnë se gratë që kishin më pak se tre partnerë para divorcit ishin më të prirura për t’i dhënë fund martesës. Kjo ndoshta është për shkak të faktit që vajzat e reja ndonjëherë martohen vetëm sepse ato mendojnë se janë çmendurisht të dashuruara. Por, si rregull, kjo ndjenjë përfundon shpejt. Çfarë duhet të bëni? Martesa është e vështirë, e qëndrueshme dhe jo gjithmonë punë e këndshme. Nëse vendosni të martoheni, duhet ta kuptoni plotësisht këtë gjë: “Unë jam duke marrë përgjegjësinë për marrëdhënien tonë dhe definitivisht jam gati të punoj për këtë”.

Rutina e punëve të shtëpisë
Psikologjia moderne beson se rregullat strikte në një familje mund të jenë gjithashtu një arsye për divorc. Rregulla ye tilla japin përshtypjen e një pune të dytë dhe jo të një shtëpie shtëpi komode. Çfarë duhet të bëni? Bëhu krijues! Shakaja dhe traditat e zakonshme i kthejnë detyrat rutinë në lojëra emocionuese, shkruan revistaclass. Merreni lehtë. Trajtojeni veten mirë duke porositur një picë ose duke shkuar në një kafene të këndshme në vend të gatimit të darkës si për forcë zakoni. Lëreni pastrimin e shtëpisë për më vonë. Ose thjesht filloni një konkurs për të parë “kush do të largojë pluhurin më shpejt” me disa çmime të mira.

Miqtë tuaj janë duke u divorcuar
Marrëdhëniet e ngushta me njerëzit që po shkurorëzohen gjithashtu mund të ndikojnë keq në martesën tuaj. Ju mund të filloni të vizatoni një paralele me ata që sapo janë shkatërruar. Dhe ekziston rreziku që të gjeni shumë gjëra të përbashkëta dhe të vendosni të mendoni se martesa juaj ka mbaruar. Çfarë duhet të bëni? Duhet ta kuptoni se nëse nuk e arrini të takoni këtë çift “të rrezikshëm”, nuk do të zgjidhni problemet tuaja të marrëdhënieve. Ju duhet të keni marrëdhënie të ngushta me të gjithë kohën, jo vetëm para ose pas divorcit të një miku. Hapni zemrat tuaja me njëri-tjetrin dhe jini të ndershëm. Kur ka një atmosferë të mirë në marrëdhënien tuaj, faktorët e jashtëm nuk mund ta shkatërrojnë atë.

Mbingarkesa e punës
Një karrierë është e përsosur kur nuk ndikon në jetën tuaj personale. Imazhi juaj si një specialist i kualifikuar do të bëhet më pak i rëndësishëm nëse papritmas përballeni me kërcënimin e humbjes së familjes suaj. Natyrisht, ju nuk duhet të neglizhoni detyrat tuaja në punë, por as nuk duhet t’i shpërfillni detyrat tuaja në shtëpi. Çfarë duhet të bëni? Caktoni prioritetet tuaja. Ndani punën tuaj nga familja juaj dhe mos e teproni rëndësinë e një gjëje mbi tjetrën. Jini të gatshëm t’i thoni “jo” shefit tuaj nëse ai dëshiron që ju të qëndroni vonë në mbrëmje. Ji i gatshëm t’i shpjegosh të dashurit tënd se takimi i sotëm është me rëndësi të madhe dhe nuk ka asnjë mundësi ta shtyjë atë.

Fshihni pabesinë tuaj
Pabesia bashkëshortore është një nga problemet më të vështira që një familje mund të përballojë. Nëse e keni bërë një gabim të tillë, duhet të jeni gati për të marrë përgjegjësi. Çfarë duhet të bëni? Duhet të kuptoni se është më keq të mbani fshehtësinë tuaj sesa të tregoni të vërtetën. Askush nuk mund të jetë i sigurt se bashkëshorti juaj do t’ju falë dhe familja nuk do të shkatërrohet. Por një sekret i tillë padyshim do të shkatërrojë marrëdhënien tuaj nga brenda. Kështu mund të themi se ndershmëria ofron një shans për të shpëtuar një familje, ndërsa gënjeshtrat e çojnë një lidhje shumë larg, ndoshta edhe në divorc.