Ju keni dëgjuar shumë për mollët e kuqe të zakonshme por rrallë për ato të jeshile.

Mollët jeshile janë po aq të shëndetshme sa ato të kuqe. Megjithatë, ata janë pak më të lagështa dhe të ëmbla në shije.

Mollët jeshile kanë një përmbajtje të lartë të fibrave që ndihmojnë në zhvillimin e metabolizmit të trupit

Ato kanë përmbajtje të ulët të yndyrës dhe ndihmojnë në qarkullimin e gjakut në trup dhe mund të parandalojë sëmundjet dhe goditjet e zemrës

Mollët e gjelbër janë një burim i shkëlqyer i vitaminës C dhe gjithashtu ul rrezikun e kancerit të lëkurës

Janë mjaft të pasura me përmbajtje të kalciumit dhe nëse e hani një çdo ditë mund të forcojë kockat dhe dhëmbët tuaj

Ato ndihmojnë në ngadalësimin e procesit të plakjes dhe në shtimin e bukurisë së përgjithshme