Kosova është një vend i vogël dhe me histori të dhimbshme të kaluar nëpër kohë.

Vendi ynë ka nxjerrë lojtarë të mëdhenj të futbollit, por jo të gjithë mbrojnë ngjyrat kaltër e verdhë.

Përveç kësaj lojtarët kosovarë kanë treguar mentalitet të fortë, duke bërë me dije se mund të marrin përgjegjësi mbi supet e tyre për të udhëhequr edhe kombëtare të tjera.
Pesë shtete të ndryshme, pesë kapitenë të ndryshëm me rrënjë të njëjta

Amir Rrahmani, kapiten i Kosovës;
Mërgim Mavraj, kapiten i Shqipërisë;
Granit Xhaka, kapiten i Zvicrës;
Fatos Beqiraj, kapiten i Malit të Zi;
Ezgjan Alioski, zëvendëskapiten i Maqedonisë së Veriut.

https://twitter.com/KosovansAbroad/status/1183642700198961152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183642700198961152&ref_url=https%3A%2F%2Fklankosova.tv%2Fpese-shtete-te-ndryshme-pese-kapitene-te-ndryshem-me-rrenje-te-njejta%2F