Një burrë që pështyu policët duke pretenduar se kishte simmptomat e koronavirusit u dënua me 1 vit burg.

Paul Leivers, 48 vjeç, pranoi dy akuza sulmi ndaj një punonjësi të urgjencës pasi u arrestua në Mansfield të enjten.

Policia e Nottinghamshire tha që Leivers, nga Tidesëell Court, Mansfield, pështyu oficerët e kujdestarisë.

Ai u paraqit në Gjykatën e Magjistratëve të Nottingham ‘të Shtunën përpara gjyqtarit të rrethit Leo Pyle.

Gjykata vërtetoi se Leivers nuk kishte koronavirus ose ndonjë simptomë të sëmundjes.

Duke dënuar të pandehurin, gjykatësi i rrethit Pyle tha: Ishte në interes të publikut që të merreshim me këtë çështje sa më shpejt pa qenë tepër vonë.

Ndihmësi i Shefit të Përhershëm Steve Cooper, nga Policia e Nottinghamshire, tha: Kjo sjellje e tmerrshme dhe e qëllimshme nuk mund të tolerohet në asnjë mënyrë apo formë, veçanërisht në këtë situatë ku ndodhemi.

Këto janë dy akte të dallueshme dhe ishte sjellje e tmerrshme, këto vepra ishin të qëllimshme dhe të ndërmjetësuara.

Në këto kohë shqetësuese për të gjithë ne, të përballesh dikë që pështyn në oficerët duke i kërcënuar me koronavirus është sa përçmuese, aq edhe tmerrshme.

Oficerët tanë po vënë veten në rrezik çdo ditë për të mbrojtur komunitetet tona – ata nuk duhet të trajtohen në këtë mënyrë.

“Unë dua të falënderoj gjykatësit që dhanë një shembull kaq të fortë para të gjithëve. Veprime të neveritshme, të pamenduara dhe të turpshme si kjo nuk do të shkojnë pa u ndëshkuar’.