Pirja e çajit të nxehtë ose kafja mund të dyfishojë rrezikun e zhvillimit të kancerit.

Sipas një hulumtimi të Universitetit të Shkencave Mjekësore të Teheranit në Iran, njerëzit që konsumojnë rregullisht çajin e nxehtë kanë rrezik të kancerit të gurëve.

Po ashtu, uji i nxehtë mund të ushqejë tumoret, besojnë shkencëtarët, shkruan ‘Daily Mail’.
Kanceri i ezofagut është ndër sëmundjet të cilët më së shumti po marrin jetën e njerëzve.

Kanceri i ezofagut kryesisht ndikon tek njerëzit në vitet ’60 dhe ’70 dhe është më e zakonshme tek meshkujt sesa tek gratë.
Simptomat mund të përfshijnë vështirësi në gëlltitje, humbje të oreksit dhe humbje peshe.