Polonia sot hapur kufijtë me Gjermaninë, Republikën e Çekisë dhe me Sllovakinë, transmeton Klan Kosova.

Kjo është hera e parë që gati pas tre muaj ky shtet i ka hapur kufijtë me të gjithë fqinjët e saj të Bashkimit Evropian (BE).

Kufizimet kufitare u hoqën nga mesnata me kohën lokale (2200 UTC).
Qeveria e Polonisë – së bashku me vendet e tjera të BE – ndaluan hyrjen në vend nga mesi i marsit në përpjekje për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit, shkruan DW.