Marihuana është më e ligjshme se kurrë në Amerikë dhe 1 në 25 të rinj dhe të rritur e konsumojnë atë, kjo sipas një studimi të ri.

Në Universitetin e Nebraskës shkencëtarët kanë gjetur se kjo drogë është bërë jashtëzakonisht e famshme, pa marr parasysh a e përdorin për kushte mjekësore apo ajo, raporton “Daily Mail”.

Ende përdorët më shumë nga të rinjtë për çështje mjekësore, 11.2 % të njerëzve nga mosha 18 deri 24 e përdorin për çështje mjekësore.

Gati gjysma e këtyre njerëzve që e përdorin kanë deklaruar se e përdorin vetëm për shkak kushteve mjekësore, ndërsa të tjerët e përdorin për arsye tjera.

Marihuana për kushte mjekësore tashmë është bërë legale në 33 vende të Amerikës, më shumë se 3 milionë persona janë pacientë të marihuanës.