Raporti i BE-së për përparimin e Maqedonisë tregon në përparim të rëndësishëm në disa sfera, por ka edhe shumë sfera tjera ku duhet shumë të punohet, të realizohen reformat e nevojshme në procesin eurointegrues.

Në raportin padyshim që çështje boshte dhe prioritet është sundimi i të drejtës me gjitha aspektet, ka thënë Rajnhard Pribe i cili merr pjesë në konferencën ndërkombëtare për reforma dhe sistemin e sigurisë që mbahet në Ohër.

“Reformat në të cilat themi ne, njashtu edhe në raportin e BE-së, duhet të realizohen jo vetëm për përparimin e procesit eurointegtrues, por më shumë për vetë shtetet dhe qytetarët”, ka thënë Pribe.

Artikulli paraprakOsmani: Sundimi i së drejtës – bazë për ndërtimin efikas të një shoqërie demokratike (Video)
Artikulli tjetërZhernovski: MPJ është ministri me rejting më të madh tek qytetarët