Një prift në Qipro ka nxitur reagime të shumta nga e gjithë bota. Ai ka thënë se homoseksualët ekzistojnë për arsye se gratë bëjnë seks anal gjatë shtatzanisë së tyre.

Këto komente prifti Nophytos Masouras i tha në një shkollë fillore në Akaki, distriktin e Nikozisë.

“Kjo ndodhë gjatë marrëdhënieve të prindërve”, tha prifti kur filloi shpjegimin e tij.

“Seksi abnormal mes prindërve. Për të qenë më të qartë, seksi anal”

“Kur gruas i pëlqen ajo, një dëshirë lind, dhe pastaj kjo dëshirë pasohet tek fëmija”

Qipro ka lejon homoseksualitetin në ligjet e saj që nga viti 1998. Gjithsesi vendi është shumë konservativ. Homoseksualët nuk lejohen të shërbejnë në ushtri dhe çiftet homoseksuale nuk lejohen të adoptojnë fëmijë.