Komunikacioni në vend po zhvillohet nëpër korsi të thata ndërsa dendësia e komunikacionit jashtë mjediseve urbane është rritur.

Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë së Veriut nuk ka pritje të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi përveç se në vendkalimin “Bogorodicë” dhe “Tabanoc” ku pritja është diku rreth 30 minuta.

LAMM rekomandon vozitje të kujdesshme, përshtatje të shpejtësisë dhe respektim të rregullave të komunikacionit, sidomos në rrugët ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut.