Kolonat e gjata dhe pritjet në pikëkalimet kufitare të Kosovës po vazhdojnë edhe këtë mëngjes.

Sipas të dhënave zyrtare nga Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar, në orën 08:07 të mëngjesit, pritjet për të dal nga Kosova në pikëkalimin kufitar të Mërdares janë pesë deri në pesë orë e gjysmë.

Kurse kolonat në hyrje janë të gjata deri në 100 metra, e në dalje 1700 metra.

Pas Merdares, pritjet janë të gjata për të dal nga pikëkalimi i Dheut të Bardhë, deri në 120 minuta, apo dy orë.

Kujtojmë se ka pasur raste kur pritjet nëpër kufij kanë qenë deri në 10-11 orë, për çka janë ankuar shumë mërgimtarët që vijnë për pushime në Kosovë.